RSS
Posted in golfblogg
ARTICLE 0 comments
09/4 2010

Ett nytt vapen på greenerna.

Både i torsdags och igår spelade jag mycket bra från tee till green. Självförtroende på greenerna fanns inte där dock. Hade svårt att hitta linjerna och den största anledningen till det var att greenerna inte är okej. De var riktigt “svampiga” när jag kom hit i tisdags och först igår när de började hårdna till så slapp de bli nedtrampade som de blev i början av veckan . Det är absolut ingen ursäkt för att man puttar dåligt för jag vet att det finns veckor man spelar på ännu sämre greener och puttar fantastiskt. Får man dock inte flyttet så är det lätt att tappa självförtroendet, speciellt i läsningen eftersom man inte riktigt hinner uppfatta om det är en bra slagen putt som är felläst eller tvärtom.

Har som sagt kört hårt på närspelet idag. Fick tag på ett extra exemplar av min putter fast med mindre loft. Testade den idag och den verkar funka grymt. Jag tycker inte riktigt om att trycka fram händerna när jag adresserar med puttern (Forwardpress). Puttern som jag har haft nu funkar bra på  långsamma och “grainiga” greener men känner att den nya är mer naturlig för min uppställning på snabba. Stod inte så långe på rangen, det långa spelet känns bra och rangen här i Crans är inte den bästa. Pitch och -chip området är det bästa av träningsområdena här så jag la ner några timmar där idag för att hitta känslan från roughen, speciellt på de korta chiparna. Var ute och segla några gånger under tävlingsvarven när jag slog några relativt lätta chipar.

Imorgon kväll drar jag vidare till Singapore. Ska bli spännande har aldrig varit där och många säger att det är fint och rent. Låter ju inte riktigt som de typiska Asien jag är van vid så det låter bra. Ny tävling och dags för revansch!

Tror inte att hotellägaren blir speciellt nöjd när jag använder nattduksbordet som “stretchutrustning”. Får hoppas att han inte är inne på min hemsida =)!

Hörs imorgon!

Rick

Social poster

delicious digg reddit technorati facebook twitter google yahoo wikio blinklist simpy spurl 

Downloads

  • No documents for download.
  1. Track comments via RSS 2.0 feed. Feel free to post the comment, or trackback from your web site.

    Currently there are no comments related to article "Ett nytt vapen på greenerna.".

Blogg listad på Bloggtoppen.se Bloggportalen BlogRankers.com Bloggparaden Blogglista.se Blogg Topplista Sport bloggar bloggping Twingly BlogRank