RSS
Posted in golfblogg
ARTICLE 1 comment
04/23 2010

Urblåst och gööör trött.

Man kan ju säga att dagen gick inte som jag hade hoppats. Drog en nitlott av starttiderna tyvärr. Fick en väldigt blåsig dag jämfört med de spelarna som gick igår. Men va fan. Det gick ju att lira bra idag också, det visar ju argentinaren Goya och thailändaren Jaidee som leder. Ett osjysst beslut som europatouren och asientouren har tagit dock är att tävlingen har blivit nerkortad till en 54-hålstävling. Detta har inneburit att spelarna som hann runt igår och eventuellt fick avsluta sina få hål som  var kvar idag inte behövde spela alls på eftermiddagen. Jag bryr ju mig inte om detta eftersom mina tre över par kommer innebära en missad cut med 3-4 slag. Men eftersom vi var tvungna att spela igår även det bara handlade om 1 slag och sedan hoppa på bussen och åka hem så vore det med all rättvisa funka på samma sätt för dem. Inte nog med det. Tydligen så behöver inte spelarna imorgon starta förrän kl 9.30 och det gör också en väsentlig skillnad därför att tempraturen vid kl 7.00 här i Jeju ligger ungefär runt 5 grader. Startar man 2 timmar och 30 min senare så går temperaturen upp till en betydligt mera bekväm värme. Det finns 2 anledningar varför man har gjort så här. 1. Man vill undvika en måndagsavslutning av tävlingen p.g.a att många spelare ska förflytta sig till Sevilla, Spanien för nästa veckas tävling och det kan bli väldigt struligt i så fall. Speciellt med tanke på flygproblemen som pågår i Europa. 2. Tv-tider, om allt spelas som det skall nu kommer allt flytta på med livesändningar och det är absolut viktigast.

Anledningen att jag berättar detta är inte för att jag är bitter och tycker att det är orättvist, utan mer för att förklara för andra att vilken nivå man än spelar på så uppstår det alltid situationer man tycker är orättvisa, och det enda det handlar om är flyt och oflyt. Under ett år kommer det alltid tillbaka!

Nog snackat om sådant oviktigt och mer om en iakttagelse mellan koreaner (asiater i allmänhet) och svenskar. Det var som sagt en blåsig dag ut på Pinx GC men solen sken och värmde upp till hela tolv grader! Då reagerar jag lite lätt när publiken tar fram sina paraplyer en efter en för att skydda sig mot solen. Hade det varit så här i Sverige så hade man med lite tur kanske sett några brudar sola topless bakom en vägg där det är lä.

En annan grej som är lite rolig det var ju att min pro-am partner i Burma hette Mr. Shit och nu har jag nämligen fått umgås med en av hans kusiner miss. Poo. Hon var nämligen min överbetalda caddie denna veckan. Med andra ord kan man säga att de asiatiska namnen inte riktigt går hand i hand med det engelska språket.

Har fått bokat om min flygbiljett från Jeju till Bangkok så jag flyger imorgon istället. Känner att det är både billigare och skönare klimat i Thailand plus att det skulle bli väldigt kort med tid mellan jag landar i Bangkok tills jag skulle behöva checka in på nytt för resan till Göteborg.

Nu är det VM i packning!

Ha det gytttttt!!!!!!

MVH

Rikard

Social poster

delicious digg reddit technorati facebook twitter google yahoo wikio blinklist simpy spurl 

Downloads

  • No documents for download.
  1. Track comments via RSS 2.0 feed. Feel free to post the comment, or trackback from your web site.

  2. "lennia"
    04/23 2010

    du har kämpat bra Rikard men nu vill vi se dig hemma i Sverige
    Välkommen hem

Blogg listad på Bloggtoppen.se Bloggportalen BlogRankers.com Bloggparaden Blogglista.se Blogg Topplista Sport bloggar bloggping Twingly BlogRank